1.jpg
10.jpg
rsz_1fiskere_morgensol_2.jpg
2.jpg
3.jpg
13.jpg
11.jpg
6.jpg
5.jpg
7.jpg
 
 
    Dansk English English  
 

Forebyggelse og rehabilitering

v. Annette Johannesen 


Med sundhedsloven har kommunerne fra 2007 fået hovedansvaret for forebyggelse og sundhedsfremme, og dermed ansvaret for at skabe rammer for sund levevis.

 

De fleste kommuner har sat sig som mål at gøre en indsats i forhold til kost, rygning, alkohol og motion, de såkaldte KRAM faktorer (Statens Institut for Folkesundhed, 2007). Men sundheden sikres også ved at støtte borgere til at kunne leve et aktivt, socialt liv med nære venner og fællesskaber.

 

ABLE støtter op om EU-strategien 2012 om ”Aktiv aldring” - i den forstand, at samfundets indsats skal tilbyde rammer, der fremmer ældre menneskers egen trang til at holde sig aktive. Se fra EU her >> og om de danske initiativer her >>

 

Hjælp til selvhjælp – og hverdagslivsrehabilitering - bør ikke gives som en standardiseret ydelse, der udelukkende fokuserer på at støtte til at klare personlige gøremål selv. Men det skal tilbydes i et kvalificeret samarbejde med den enkelte omkring det, som er ønskeligt og meningsfuldt for vedkommende at bruge kræfterne på.

 

Gennem mit arbejde på Videnscentret har jeg arbejdet tæt sammen med Landsforeningen for medarbejdere i sundhedsfremmende og forebyggende hjemmebesøg (SUFO).

 

 

   
aeldres_sundhed.jpg
ankestyrelsen_1.jpg
dagtrning_3.jpg
DNF.jpg
mandeaktivitet_1.jpg
Mental_sundhed_1.jpg
 
 
 
PUBLIKATIONER KURSUS & FOREDRAG INFORMATION & NYHEDER
 
  Annette Johannesen   -   Lille Eng 3A,1   -   5700 Svendborg   -   Mobil 2142 7485   -   aj@able.dk