7.jpg
11.jpg
13.jpg
10.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
6.jpg
5.jpg
rsz_1fiskere_morgensol_2.jpg
 
 
    Dansk English English  
 

Ved svær demens

v. Annette Johannesen 

Mange kommuner tilbyder daghjemspladser til mennesker med demens, som har svært ved at klare sig alene hjemme hele dagen.

 

Familierne kan også have brug for at aflaste sig selv og ind imellem få afløsning ved at bruge aflastningspladser. Her kan ideen med rotationspladser, som de har brugt på Lindehavens plejecenter i Ballerup, være til inspiration.

 

Såvel ude- som indemiljøet i afdelingen er særligt indrettet i forhold til demens og personalet er særligt uddannede til opgaven. En del mennesker kommer og bor her i fast turnus, for eksempel en uge om måneden.


Plejebolig

70% af beboere i plejeboliger skønnes at have demens. 

Læs om livet i plejeboligen på disse sider >>


Behandlingsmetoder og aktivitet

Reminiscens, musik, sang, dans, aromaterapi, massage, socialpædagogik, rumstere/ordne, folde, stakke, dukker og blødt legetøj, bolde, balloner, klovneri, havearbejde og ture i det fri.

 

Sælrobotten Paro har forskellige typer af sensorer på og i kroppen, som den 'ser', 'hører' og 'sanser' forskellige stimuli med. Alt efter hvordan man behandler Paro, giver den feedback med pivelyde, ved at åbne og lukke øjnene og ved at bevæge hovedet samt for- og bagluffer.

 

Læs mere om Paro på denne hjemmeside.


Til allersidst, hvor personen kan være i et næsten vegeterende stadie må omsorgen fokusere på non-verbal kommunikation: Synge, rokke, holde om, smile, stryge over huden, knuse/kramme.

 

For mere inspiration kan man med fordel kontakte Demenscentret Pilehuset i København/sanseenheden.

 

Ballerup

 

Ballerup

 

Ballerup

 
 
 
PUBLIKATIONER KURSUS & FOREDRAG INFORMATION & NYHEDER
 
  Annette Johannesen   -   Lille Eng 3A,1   -   5700 Svendborg   -   Mobil 2142 7485   -   aj@able.dk