7.jpg
13.jpg
rsz_1fiskere_morgensol_2.jpg
6.jpg
11.jpg
3.jpg
1.jpg
10.jpg
5.jpg
2.jpg
 
 
    Dansk English English  
 

Socialpædagogisk tilgang

v. Annette Johannesen 

Socialpædagogisk tilgang kan ligeledes være et vigtigt redskab i demensomsorgen. I forhold til beboere med problematisk adfærd har socialpædagogiske metoder vist dokumenteret effekt, når det drejer sig om at forebygge konflikter og nedbringe anvendelsen af magtanvendelse.

 

Næsten 3000 ansatte fra hele landet er gennem årene trænet på de såkaldte SPIDO-kurser i brugen af socialpædagogisk tilgang. Det er arbejdspladsrelaterede kurser med en varighed på fem kursusdage. Ud fra givne oplæg drøfter kursisterne eksempler på konkrete dilemmaer og svære plejeopgaver. Kursisterne træner også brugen af enkle analysemetoder og lægger handleplaner, som de fremlægger på kursets sidste dag for både kolleger og ledelse. Fra mit eget arbejde som SPIDO-konsulent ved jeg, at fremlæggelserne som regel er fyldt med kreative forslag og ideer og at kurserne har vist sig at kunne mobilisere personalets energi og arbejdsglæde ved demensomsorgen.

 

Se eksempler på socialpædagogiske redskaber her:

 

 Eks på socialpædagogiske redskaber

 

Projektet SPIDO blev iværksat af Servicestyrelsen i 2006 som en videreførsel af tidligere projekter vedrørende socialpædagogisk praksis i demensomsorg.

 

Her kan man læse om projektet og hente materialer.

 

 

 
 
 
PUBLIKATIONER KURSUS & FOREDRAG INFORMATION & NYHEDER
 
  Annette Johannesen   -   Lille Eng 3A,1   -   5700 Svendborg   -   Mobil 2142 7485   -   aj@able.dk